Cannes

Verken Le Suquet! Het is het middeleeuwse gedeelte van de stad waar je verblijft. Suquet ligt op een heuvel in de buurt van de oude haven. Vroeger woonden hier de vissers van de stad die rijk is aan schattige steegjes en straatjes die Cannes een romantische sfeer bezorgen. Bezoek in dit oude gedeelte de Notre Dame en het prachtige Chateau de la Castre. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de baai van de stad.

Natuurlijk moet je ook even het Palais des Festival bekijken waar ieder jaar tijdens het filmfestival van Cannes de Gouden Palm wordt toegekend voor de beste film van het jaar.

De Boulevard de la Croisette begint bij het Palais des Festival en loopt door de jachthaven van de stad. Struin langs de verschillende exclusieve kledingwinkels en beroemde hotels. Vergeet niet in de avonduren de Boulevard te bewandelen. De sfeer is mediterraans en biedt veel gezelligheid en nog meer vertier!

De jachthavens van Cannes zijn het bezoeken ook meer dan waard. Port Pierre Canto en Vieux-Port liggen net als de Palais des Festival aan de Boulevard. Je kijkt je ogen uit! Er liggen prachtige zeilschepen, plezierboten en luxueuze jachten. Wandel over de verschillende aanlegsteigers en geniet van het schitterende uitzicht over de stad. Ook vind je hier verschillende restaurants met uitzicht over zee waar je kunt genieten van alle culinaire geneugten die Cannes te bieden heeft.

Ook kun je in Cannes uitermate goed winkelen. Van kleine boetiekjes tot exclusieve winkels met merken als Louis Vuitton, Chanel en Dolce & Gabbana. Verder is er iedere ochtend markt in de Marché Forville. Op deze grote overdekte markt kun je terecht voor verse groente, fruit, vlees en vis. Ook is elke zaterdag bij de oude haven een gezellige rommelmarkt.

Nice, Monaco en Saint-Tropez liggen alle op korte afstand van Cannes. Ontdek in Nice het oude deel van de stad met de okerkleurige huizen en smalle straten met net als in Napels het bungelende wasgoed er overheen. Of bezoek Monaco, het luxe vorstendom van de Grimaldi’s. Met slechts twee vierkante kilometer is Monaco na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld.
Natuurlijk behoort een bezoek aan de chique badplaats Saint-Tropez op het programma te staan als je de Cote d’Azur bezoekt. Bewonder de blinkende jachten, geniet van een mooie Champagne en bedenk hoe één dame, Brigitte Bardot, Saint-Tropez van bescheiden vissersdorp tot chique badplaats wist te maken.

< Terug